Syndicus-campagne: Cassius gaat nationaal

Hopsakee: we zijn vertrokken. Onze allereerste nationale campagne is gelanceerd. Komend jaar gaan we het knelpuntberoep van syndicus aantrekkelijker en dus ook bekender maken in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Wekenlang sjeesden wij door het land op zoek naar interessante content over het meest gevarieerde en tegelijk misschien ook het meest onderschatte beroep van België. Komende maanden rollen we alles netjes uit.

Het hele jaar door...

De syndicus-campagne strekt zich uit over het hele jaar 2024. Het speerpunt daarin wordt de website jouw-syndicus.be (of votre-syndic.be). Deze websites hebben we heel dynamisch aangepakt: bij elk bezoek ziet de landingspagina er anders uit. Naast interessante blogs en verhalen, brengen we ook leuke reels met échte syndici. Speciale vermelding ook voor de twee broodfilmpjes, waarin we een dag in het leven van 2 syndici brengen: een vrouw en een man.

Een 'levende' website

Maar het beste moet eigenlijk nog komen. De site zal wekelijks aandikken met interessante artikels, video’s en cases. Deze zomer verzamelden we 200 leuke podcastverhalen van echte syndici. Daarin brengen ze straffe stories en interessante weetjes over hun beroep. Deze worden met mondjesmaat uitgerold op de website… en ook op sociale media.

"De site zal leven. Wekelijks komen er artikels, video’s en cases bij."

Fre Devos

Het campagnedoel

Het doel van de tweetalige syndicus-campagne is tweeledig.

  1. Dit knelpuntberoep bekender maken, zeker bij studenten en carrière-switchers. We spelen hier vooral de veelzijdigheid van de job uit.

  2. Tegelijk willen we mede-eigenaars op een glasheldere manier inlichten over wat hun syndicus wel en vooral ook niet doet. Want er zijn heel veel misverstanden rond het beheer van gebouwen.

Maareuh… wat weet jij eigenlijk over jouw syndicus? Doe hier de test en laat ons weten hoe goed je scoorde!

Dank, dank, dank!

We danken onze opdrachtgevers voor het vertrouwen in Cassius. Met name:

  • BIV, het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars.

  • IPI, l’Institut Professionnel des agents Immobiliers.

  • Fonds 323, het Waarborg- en Sociaal Fonds voor de Vastgoedsector.

  • Le Fonds 323, le Fonds Social et de Garantie du Secteur immobilier.

  • CIB, Confederatie voor Immobiliënberoepen.

  • Federia, la fédération des agents immobiliers francophones

Dank ook aan Figure8 (website) en aan JD Create (broodvideo’s) voor alweer fijne samenwerkingen.