Immo Europe Magazine: oplage verdubbeld.

Na een ‘digitaal decennium’ besloot Immo Europe eerder dit jaar om het nog eens met een magazine te doen. Goeie content, strakke layout, knappe beelden, netjes huis-aan-huis bedeeld. Het oude recept sloeg aan. Gevolg: voor deze tweede editie werd de oplage meer dan verdubbeld: van 14.000 ex naar 35.000 ex. Het zegt iets over de kracht van drukwerk.

De voorbije jaren schrapten heel wat ondernemingen het klassieke drukwerk uit hun marketingbudget. Begrijpelijk. Drukken kost geld. En de verdeling ervan vaak nog meer. Digitale communicatie is stukken goedkoper en sneller, maar… tegelijk ook vluchtiger.

Waarom drukwerk?

Drukwerk is tastbaar en daardoor niet vluchtig. De kans is heel groot dat je uitgave meerdere lezers heeft. In het beste geval belandt je drukwerk in het kleinste kamertje waar iedereen de tijd neemt om je uitgave “op het gemak” te lezen. Doordat de hoeveelheid drukwerk fors is afgenomen, val je meer op.

Voorwaarde is wel dat je waardevolle content biedt. Laat dat net ons kopje thee zijn. Vlot taalgebruik, knappe foto’s, interessante themata en een hele mooie layout = succes gegarandeerd.

Dit voorjaar rakelde Immo Europe een oude traditie weer op. Het vastgoedkantoor besloot om opnieuw uit te pakken met een eigen magazine. De uitgave kende heel veel bijval, zelfs tot weken na haar verschijning. Het signaal voor zaakvoerder Anthony Sparks om een versnelling hoger te schakelen. Van editie 2 (= herfst 2021) worden maar liefst 35.000 exemplaren bedeeld. Da’s meer dan een verdubbeling.


Voor zoveel vertrouwen in ons werk: dankjewel, Team Europe!