Koksijde KlimaatKlaar: iedereen wint!

Een slimme baseline, snedige teksten en een eigen huisstijl om te onderstrepen dat Koksijde de klimaatlat hoog legt. Dit was, in één zin, de uitdaging waar wij voor stonden. Yep= he-le-maal ons kopje thee. Ziehier het resultaat.

Een eigen stijl en toch weer niet. Bedoeling was dat de look en feel van Koksijde KlimaatKlaar helemaal in lijn lag met de gemeentelijke huistijl. En dus besloten we om het subtiel aan te pakken. Met kleur. We opteerden voor een donkerder blauw, dat in schril contrast staat met een fel limoengroen. In de K van Koksijde integreerden we al een stukje van de pijl waarmee we de klimaatresultaten willen meten (en maandelijks aanpassen). Deze klimaatmetertjes maakten eveneens deel uit van onze opdracht.

Iedereen wint

De gemeente Koksijde heeft 20 ambitieuze klimaatdoelstellingen vastgepind. Stuk voor stuk ambitieuze maar haalbare doelen. Opvallend is dat iedereen er goed bij vaart. Alle vooropgestelde groene ingrepen hebben een relatief korte terugverdientermijn. En alzo kwamen wij op de baseline “Iedereen wint”. Inderdaad: zowel Moeder Natuur als jouw portemonee gaan erop vooruit.

Webteksten

Voorts stonden wij in voor de broodteksten van de website. De website zelf ontwikkelde het lokaal bestuur in eigen regie.

Merci!

We danken het gemeentebestuur van Koksijde voor hun vertrouwen. Een speciaal woord van dank voor onze contactpersonen, milieuschepen Charlotte Castelein, diensthoofd Milieu Jan Vandromme en uiteraard ook Koksijds Klimaatregisseur Claude Willaert. Het was een waar genoegen om met jullie samen te werken!

(c) Foto: Gemeente Koksijde.