Paperwise: is dit hét papier van de toekomst?

Dames en heren: het is nieuw, het is betaalbaar en vooral: het is écht duurzaam. Maak kennis met paperwise: het papier dat voor de volle 100% wordt vervaardigd uit landbouwafval. Wij zijn er alvast zot van. Zo zot dat we ons laten verleiden tot een engagement voor 2022.

22 december 2021

Paperwise wordt gemaakt van landbouwafval, onder andere de bladeren en stengels van maïs, graan en suikerriet. Stuk voor stuk gewassen waarvan slechts 20% naar consumptie gaat. De rest is afval. Wel, net dat afval krijgt nu een nieuw leven.

En er is nog meer milieuvriendelijk nieuws: de impact van de productie van paperwise-papier ligt 47% lager in vergelijking met papier dat afkomstig is van (gekweekte) bomen en zelfs 29% lager in vergelijking met gerecycleerd papier.
Paperwise is, volgens ons, misschien wel hét papier van de toekomst.

"Ons engagement: in 2022 zullen wij bij élke drukwerk-offerte spontaan het prijsverschil opgeven voor paperwise-papier. Elke klant die voor paperwise opteert, is een mini-overwinning voor Moeder Natuur."

Fre Devos

Paperwise is niet spierwit, eerder lichtbeige. Het papier heeft een mooie vezelstructuur. Paperwise is ongestreken en daardoor makkelijk beschrijfbaar. Momenteel (?) is het nog iéts duurder in vergelijking met klassiek papier. Maar het verschil valt (zeker bij oplagen onder de 5.000 ex) écht goed mee. En, we herhalen: er moet geen enkele boom voor worden omgelegd.

Koffietje?

Contacteer Fre vandaag nog, via mail (fre@cassius-communicatie.be) of op gsm 0475 50 37 30 (een beller is sneller!).

Paperwise: is dit hét papier van de toekomst?
Paperwise: is dit hét papier van de toekomst?