Feesten met onze prijsbeesten!

Waar het hart van vol is, loopt de mond van over. En dus verzorgen wij met zeer veel ijver en inzet de communicatie van twee biermerken. Dat zijn Gigant: vier heerlijke aparte bieren met elk een intrigerend verhaal. Daarnaast ook Zeevonk: lekker blond bier van hier, voor wie wij trouwens ook logo en huisstijl creëerden. Vorig weekend konden beide merken letterlijk en figuurlijk het glas heffen. Zowel Gigant als Zeevonk scoorden Belgisch Brons tijdens de World Beer Awards 2022. Proficiat!

GIGANT

Gigantische opsteker

Gigant is niet aan zijn proefstuk toe. Vorig jaar scoorde Gigant Belgisch goud met haar Blonde Kveik IPA ‘Yellow Stone’, een fris bier met Noorse Kveikgist, drie moutsoorten en toetsen van perzik en abrikoos. De Gigant Orange Amer Bière ‘Apero Cult’, een knipoog naar het Frans-Belgische grensaperitief ‘picon-bière’ haalde Belgisch zilver. Daarbovenop kwam nog een zilveren designaward (mondiaal) omwille van het design (fles, verpakking, huisstijl). Doordat Gigant in 2021 zo dominant aanwezig was, waren de verwachtingen dit jaar aan de lage kant. Dat de Gigant Session Sour IPA ‘Juicy Blue’ toch nog brons haalt in een felbevochten categorie is een flinke opsteker voor het ganse Gigant-team.

Boost

“Na onze triomftocht vorig jaar, hadden we nooit verwacht dat we in 2022 opnieuw in de prijzen zouden vallen”, vertelt zaakvoeder Miranda Provoost. “Dat is redelijk uitzonderlijk. We merken dat die awardlabels de verkoop echt wel een boost geven. Dus ja: we zijn in de wolken.”

ZEEVONK

Nieuwkomer maakt steile opgang

Zeevonk is daarentegen splinternieuw. Het blondje werd pas in maart 2022 gelanceerd. Maar het gaat hard. Het aantal verdeelpunten dikt week na week aan en ondertussen is het bier ook verkrijgbaar op vat. Zeevonk is een volmondig, moutig blond bier dat heel toegankelijk is voor een breed publiek. Met een alcoholpercentage van 7,2% is het ook niet te zwaar. Het nieuwe kustbiertje is het geesteskind van twee gepassioneerde amateur-brouwers. Maar liefst twee jaar lang hebben Nils Desaever en Tom Ameloot met veel liefde gewikt en gewogen tot het recept op punt stond. En er is meer dan dat: een deel van de omzet van Zeevonk gaat naar de Clean Beach vereniging Proper Strand Lopers.

Kers op de taart

“Deze award is een zeer deugddoende bekroning”, vertelt Nils enthousiast. “We hebben hart en ziel gestoken in dit bier. Tom en ik beschouwen het als ons kindje. De massale interesse in Zeevonk deed ons heel veel plezier. En deze award is gewoon het kersje op de taart. We zijn er bijzonder fier op.”

Zeevonk-links

Website / Facebook / Instagram / LinkedIn

Gigant-links

Website / Facebook / Instagram / LinkedIn